Najkrajšou obcou SR sú Komjatice, najkrajším mestom Púchov

31.01.2014 Bratislava

Bratislava 30. januára (TASR) – Najkrajšou obcou na Slovensku za rok 2013 sa stali Komjatice. Najkrajším mestom za uplynulý rok Púchov.

Vyplynulo to z výsledkov internetového hlasovania na informačnom portáli slovakregion.sk, ktoré dnes v Bratislave vyhlásili počas 20. medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour.

Komjatice získali v hlasovaní takmer 29.000 hlasov a predbehli obce Banská Belá a Rokytov.

Víťazstvo potešilo starostu obce Petra Hlavatého. "Hlasovali samozrejme ľudia, ktorí u nás žijú, ktorí k nám chodia, ktorým sa u nás páči. Takže je to potešujúce, že títo ľudia dali takto najavo svoje pocity zo života v Komjaticiach," uviedol počas odovzdávanie cien.


Mesto Púchov zvíťazilo s počtom vyše 37.000 hlasov. Za ním sa umiestnili mestá Bardejov a Turčianske Teplice. "Pevne verím, že napriek tomu, že Púchov nemá už tradičné historické centrum, práve schopnosťou sa zmeniť a vytvoriť znovu novú tvár dokáže pritiahnuť nielen vlastných obyvateľov, ale aj návštevníkov," povedal primátor Marián Michalec.

Okrem tohto vyhlásili aj výsledky v súťaži Primátor a starosta Slovenska 2013. Víťazkou sa stala starostka obce Uhrovec Zuzana Máčeková. V kategórii primátor zvíťazil šéf radnice v Piešťanoch Remo Cicutto.

Tento rok išlo už o piaty ročník súťaže o najkrajšiu obec a mesto na Slovensku. Podľa Petra Juríka z portálu slovakregion.sk cieľom internetovej stránky je podpora cestovného ruchu v obciach a mestách na Slovensku. "Hocakým spôsobom, ak pomôžeme aktivitám miest a obcí alebo aby sa mestá a obce zviditeľnili na portáli slovakregión tak budeme len radi. A samozrejme, každý deň na tom pracujeme a snažíme sa zviditeľňovať mestá a obce, poskytovať im priestor," dodal Jurík. Ľudia sa mohli zapojiť do internetového hlasovanie od apríla do konca októbra minulého roka.
 

Vyberte región